Παραολυμπιακοί TOKYO 2020: Η ώρα του απολογισμού

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ.
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η μεγάλη, διπλή γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού τελείωσε. Μετά από έντεκα μέρες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, TOKYO 2020, έφτασαν στο τέλος τους. 539 τελικοί και 1668 απονεμημένα μετάλλια δόθηκαν σε έντεκα ημέρες.

Η δική μας αποστολή

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες με ένα επιπλέον, ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα. Ο Θανάσης Προδρόμου στο άλμα εις μήκος T20 βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Το μετάλλιο αυτό οδήγησε την Ελλάδα στην 51η θέση, πίσω από τη Σουηδία.

Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε έντεκα μετάλλια. Συγκεκριμένα, ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα.

Άλλες χώρες

Η Κύπρος έμεινε στα ίδια ακριβώς. Η Κούβα με την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου αποχωρίστηκε τη Δανία και μεταφέρθηκε στην 35η θέση.

Οι διοργανωτές από την άλλη έκαναν το comeback και τερμάτισαν ενδέκατοι. Όπως έχουμε ξαναπεί, η έκπληξη της διοργάνωσης, το Αζερμπαϊτζάν, τερμάτισε μία θέση παραπάνω.

Η μεγάλη νικήτρια

Η Κίνα σκόρπισε τις υπόλοιπες ομάδες και κόντεψε να κατακτήσει την πλειοψηφία των χρυσών μεταλλίων. Πρόκειται για τους αδιαμφισβήτητους νικητές. Δεύτερη και καταϊδρωμένη βγήκε η Μ. Βρετανία, έχοντας λιγότερα από τα μισά χρυσά της Κίνας. Σταμάτησαν οι Νησιώτες την «αντεπίθεση» των Αμερικάνων, οι οποίοι τερμάτισαν τρίτοι, αφήνοντας την Ρωσία στην τέταρτη.

Ευθύμης Κώτσης

Δείτε ακόμα...