Παράταση του lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

EUROKINISSI

Παράταση του lockdown για τις επόμενες δυο εβδομάδες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τη δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ο πρωθυπουργός, παρ΄όλο που επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική», δεν ανακοίνωσε όμως τίποτα νεότερο για την θωράκιση του με μαζικές προσλήψεις και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», είπε συγκεριμένα. Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου παρέπεμψε σε κάποιες «έξυπνες λύσεις» που θα αποφασίσει η κυβέρνηση αργότερα λέγοντας ότι «θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή».

Εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία «τη διαχειριζόμαστε πολύ ικανοποιητικά». Επανέλαβε τον ισχυρισμό πως «η σύγκριση με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά». Για τον εμβολιασμό ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο», ενώ ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, παρά τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων, αρκέστηκε να πει «προχωράμε το πρόγραμμά μας».

Δείτε ακόμα...