Παρίσι: Χάρις και Μακρόν συνομίλησαν παρά τις συγκρούσεις συμφερόντων

Παρίσι, συνάντηση Αντιπροέδρου ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν - 10/11/21
Παρίσι, συνάντηση Αντιπροέδρου ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν – 10/11/21 / Πηγή: TWITTER

Στο Παρίσι, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν για την ανάγκη στενότερης συνεργασίας ΗΠΑ – Γαλλίας, παρά τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις συμφερόντων, σε μία ακόμη συνάντηση των δύο πλευρών για την «αναζωογόνηση των αμερικανογαλλικών δεσμών», μετά τη συγκρότηση της AUKUS (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία) και τις σχετικές αντιπαραθέσεις που ανέκυψαν.

Ο Μακρόν υπενθύμισε ότι είχε μια «πολύ γόνιμη συνάντηση» με τον Μπάιντεν στη Ρώμη, στο περιθώριο του G20. «Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής και η συνεργασία μας είναι απολύτως κρίσιμη σε αυτήν», πρόσθεσε.

Η δε Χάρις υπογράμμισε ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια «νέα εποχή» και ότι ανυπομονεί να συζητήσει τομείς συνεργασίας με τη Γαλλία, όπως η επιστημονική έρευνα, το Διάστημα, ο κυβερνοχώρος και η κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσκεψής της στο Παρίσι, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα θα μιλήσει στο Φόρουμ Ειρήνης και αύριο θα παραστεί μαζί με άλλους ηγέτες στη διάσκεψη που οργανώνει η Γαλλία για τη Λιβύη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...