Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ν. Αγγελίδη «Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ»

Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Αγγελίδη «Θα νικήσουμε - Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ»
Φωτογραφία: Νικόλας Τουρούσης

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νικόλα Αγγελίδη, «Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ», παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην γεμάτη από κόσμο κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Η παρουσίαση ήταν μια ανοικτή συζήτηση για τα δεδομένα του τότε… τις ανάγκες για ανατροπή της φίμωσης, αλλά και για τη μετεξέλιξη ενός αγώνα από αυτούς που πέρασαν στην ιστορία για την κατάληξή του, τη νίκη δηλαδή των εργαζομένων.

Ο Νικόλας Αγγελίδης έκανε την παρουσίαση έχοντας δίπλα του τα παιδιά του, εξηγώντας ότι ο αγώνας από τη δική του σκοπιά είχε αυτά τα συστατικά: «Ήθελα να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να μάθουν ότι πρέπει να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να πολεμάμε απέναντι στην αδικία. Να μην το βάζουμε κάτω, να μην υποχωρούμε, να μη συνθηκολογούμε με δέλεαρ ένα ξεροκόμματο που προσφέρει η εξουσία».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από την απαγορευμένη τότε «Πρωινή Ενημέρωση». Μια χούφτα εργαζομένων που είχαν απολυθεί… με επικεφαλής τον συγγραφέα γύρισε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί κοντά στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Οι απολυμένοι εκείνη την περίοδο αντιστέκονταν εκπέμποντας κανονικά ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικό πρόγραμμα (ΕΡΤ3) κόντρα στο «μαύρο» που είχε επιβάλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος μιλώντας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων: «Βλέποντας τις εικόνες από το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Νικόλας Αγγελίδης, νομίζω ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα… Ότι η καλύτερη περίοδος της ΕΡΤ ήταν η περίοδος του “μαύρου”. Γιατί ήταν η περίοδος εκείνη που η ΕΡΤ οργανώθηκε, λειτούργησε και κατά κάποιο τρόπο “διοικήθηκε” από τους ίδιους τους εργαζομένους της».

Παρέμβαση έκανε από την Αυστρία η Κατερίνα Σαρικάκη, τακτική καθηγήτρια Διακυβέρνησης των Μέσων του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Αναφέρθηκε στην έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιό της με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Παρούσες την εκδήλωση – παρουσίαση και οι πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά του μαύρου.

Το βιβλίο «Θα νικήσουμε» διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά μέσω των κοινωνικών δικτύων του συγγραφέα.

Δείτε ακόμα...