Πάρτι

Αμερικανική Πρεσβεία
Φώτο Αρχείου / Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

500 χάμπουργκερ, 700 τσίζμπεργκερ, 400 μπέργκερ για «βετζετέριαν», 600 σάντουιτς με κοτόπουλο, 700 χοτ ντογκ, πρέτσελ, βότκα, μπίρες, κρασί, αναψυκτικά και παγωτά.

Αυτά πάνω – κάτω περιλαμβάνει ως «πρώτα» το μενού που ετοιμάζει η αμερικάνικη πρεσβεία για τη δεξίωση προς τιμήν της 4ης Ιουλίου, που θα γίνει στις 29 Ιούνη στην Αθήνα, τέσσερις μέρες ακριβώς μετά τις εκλογές.

Προσκεκλημένα θα είναι 1.500 άτομα, σχεδόν διπλάσια από πέρυσι, όταν προσκεκλημένοι ήταν 800. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται ασφαλώς στελέχη της επόμενης κυβέρνησης, αλλά και της επόμενης αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών πλην ΚΚΕ.

Και μπορεί το μενού να θυμίζει λίγο …αμερικάνικο παιδικό πάρτι, όμως καθόλου τέτοιο δεν είναι. Εχοντας «καθαρίσει» με τις εκλογές, από τα βασικά «πιάτα» αυτής της μάζωξης υπό τον πρέσβη Τσούνις θα είναι τα ανοιχτά και φλέγοντα ζητήματα στην περιοχή, με πρώτο τα Ελληνοτουρκικά, αφού και στην Τουρκία θα υπάρχει πλέον καινούργια κυβέρνηση.

Ετσι, με κάποιον …διαβολικό τρόπο το «πάρτι» της πρεσβείας θα είναι το πρώτο «κοινωνικό γεγονός» όπου, μετά τους προεκλογικούς καβγάδες, όλοι τους θα έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και στις διευθετήσεις που προωθούνται στην περιοχή, στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...