ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Καταδικάζει τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης

Φωτό αρχείου

Τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης καταδικάζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πορεία προς την ισραηλινή και αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 16 Μάη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης που ξεκίνησαν με τη βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι υπερασπίζονται τα απαράγραπτα ιστορικά καταξιωμένα δικαιώματά τους να αποκτήσουν δική τους πατρίδα.

Το κράτος του Ισραήλ, παράνομα, επιχειρεί να κατεδαφίσει τα σπίτια των Παλαιστινίων για να επεκτείνει τους παράνομους Εβραϊκούς εποικισμούς.

Αέρα στα πανιά του κράτους του Ισραήλ δίνουν οι ΗΠΑ που, κατά παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, αναγνώρισαν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, και οι ισχυρές χώρες της ΕΕ που συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ και ανέχονται τις παραβιάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, ενώ υποκριτικά εκφράζουν, δήθεν, την ανησυχία τους για τις συνέπειες των πράξεών της.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η Ελληνική αστική τάξη, με τις κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα και πριν του ΣΥΡΙΖΑ πριν, που αναβαθμίζουν συνεχώς τις πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ αρνούνται να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 2016 για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό. Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, μαζί με τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους, γενικότερους, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή μέρος των οποίων είναι και η δολοφονική δράση του Ισραήλ. Να συμπαρασταθούν στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματά του.

Ο λαός και η νεολαία μας να καταδικάσουν την κυβέρνηση και όλα τα αστικά Κόμματα για τη ανάπτυξη της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας με το κράτους του Ισραήλ την οποία προάγουν, αλλά και τη συμμετοχή μαζί με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα πολεμοκάπηλα σχέδια στην περιοχή στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και φίλους της Αντίστασης να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πορεία προς την ισραηλινή και αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 16 Μάη για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσουμε τις εγκληματικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων».

Δείτε ακόμα...