Πεκίνο: Επικρίνει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Πεκίνο, οι κινεζικές αρχές απορρίπτουν κατηγορηματικά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιβάλουν μονομερείς κυρώσεις στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian.

«Η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιες παράνομες μονομερείς κυρώσεις», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση του TASS σχετικά με το πώς αντιλήφθηκαν οι κινεζικές αρχές τέτοια σχέδια που καλλιεργούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποιούν κανονική εμπορική και οικονομική συνεργασία με βάση τις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους και του αμοιβαίου σεβασμού», τόνισε.

Η συνεργασία Ρωσίας-Κίνας δεν στρέφεται εναντίον καμίας χώρας, τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης.

«Επίσης δεν θα ανεχτούμε εξωτερικές παρεμβάσεις», τόνισε.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αμερικανοί γερουσιαστές με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα πρότειναν την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που ασχολούνται με την πώληση ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στην Κίνα. Το νομοσχέδιο προβλέπει κυρώσεις για κάθε εταιρεία που ασφαλίζει ή εγγράφει δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο ή υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Κίνα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...