Πέραμα: Εκδικάστηκε η κατάπτυστη αγωγή από παράγοντα της Χρυσής Αυγής

Πέραμα: Με παρέμβαση εργαζομένων αποτράπηκε η κατάθεση στεφάνου από την εγκληματική Χρυσή Αυγή
(Φωτό αρχείου) / Πέραμα: Με παρέμβαση εργαζομένων αποτράπηκε η κατάθεση στεφάνου από την εγκληματική Χρυσή Αυγή

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάστηκε χτες η κατάπτυστη αγωγή σε βάρος της Αθηνάς Ζύμαρη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από τον Χρήστο Κυριτσόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος με τον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, από την οποία έχει το θράσος να ζητάει να του καταβληθούν 25.000 ευρώ για «ηθική βλάβη»!

Η αγωγή αφορά τη δυναμική παρέμβαση ομάδας γυναικών στο Πέραμα, εκπροσώπων σωματείων και φορέων, που αντέδρασαν στην προσπάθεια του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του δήμου, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους δεκάδες συγκεντρωμένους, στρεφόταν και κατά της δημοτικής αρχής, που «ξεπλένει» την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πάλη του λαού ενάντια στους ναζί, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

Η δίκη ήταν μια διαδικασία ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς ακροατήριο και το μόνο που περιελάμβανε ήταν η κατάθεση των φακέλων της υπόθεσης από τους δικηγόρους. Στους φακέλους περιέχονταν οι ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων και οι προτάσεις των διαδίκων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το …νέο «μοντέλο» εκδίκασης, κυρίως όταν πρόκειται για αγωγές που αφορούν αποζημιώσεις, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ξεκίνησαν από το 2015 και συνεχίστηκαν και με την ψήφιση σχετικού νόμου το 2021.

Οσον αφορά τον συγκεκριμένο «παράγοντα» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, πέρα από επικεφαλής του συνδυασμού της για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γνωστός και ως «πρόεδρος» του δήθεν «σωματείου εργαζομένων» με την επωνυμία «Αγ. Νικόλαος», που στήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στη Ζώνη και δίκαια οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν «δουλεμπορικό» γραφείο στην υπηρεσία των αφεντικών, με στόχο να χτυπήσει τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις τους.

Με την αγωγή του υποστηρίζει ότι «δεν έχω κατηγορηθεί για κανένα ποινικό αδίκημα, δεν έχω ουδεμία σχέση με παράνομες πράξεις και ενέργειες», προσπαθώντας προφανώς να καλύψει ότι σκοπός είναι να ξελασπώσει τους ομοϊδεάτες του, που καταδικάστηκαν ως στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ακόμα ο ίδιος δηλώνει …«ανεξάρτητος», όταν έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού.

Το γεγονός ότι αυτές τις μέρες συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, με τους ναζιστές να προκαλούν με τη στάση τους, δείχνει πως μόνο τυχαία δεν είναι η κατάθεση αγωγής για μια συμβολική διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και των θρασύδειλων εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση.

Στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του εργατικού – λαϊκού αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Ειδικά σε γειτονιές όπως του Περάματος, που υπήρξε «άντρο» της Χρυσής Αυγής και ορμητήριο για το χτύπημα των εργαζομένων, όπως δείχνει και η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά από 15 μέρες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...