Περιοδεία κλιμάκιου του ΚΚΕ στον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό στη Δάφνη

Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας
Φώτο Αρχείου / Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Περιοδεία στον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό στη Δάφνη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Γείτονα, μέλος γραφείου της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών.

Στη συζήτηση με τους πυροσβέστες αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν – και είναι ιδιαίτερα έντονα αυτή την περίοδο-, οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, ο απαρχαιωμένος στόλος των οχημάτων, τα προβλήματα στους ορεινούς όγκους που δεν καθαρίζονται από εύφλεκτα υλικά κ.α. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια των πυροσβεστών που έλεγαν ότι “με τον τελευταίο νόμο είμαστε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν”.

Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναδείχθηκαν οι παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή, οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για όλα όσα απασχολούν τους Πυροσβέστες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που βάζουν στη ζυγαριά από τη μία το κέρδος και από την άλλη την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των πυροσβεστών. Τονίστηκε πως χρειάζεται αγώνας τόσο για τα καθημερινά προβλήματα, και τα δικαιώματα των Πυροσβεστών, όσο και ενάντια στην πολιτική που τα δημιουργεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...