Περιοδεία Μπλίνκεν σε Ελλάδα – Τουρκία – Ισραήλ: Επικίνδυνες διεργασίες που «τρέχουν»

Τις επικίνδυνες διεργασίες που «τρέχουν» στα Ελληνοτουρκικά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο με μπούσουλα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των μονοπωλίων και τα σχέδια «ΝΑΤΟικής συνοχής», αποτυπώνουν και οι πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ τις επόμενες βδομάδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Hellasjournal», η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κορυφή της αμερικανικής διπλωματίας, η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φλεβάρη, με τον Μπλίνκεν να επισκέπτεται την Ελλάδα στις 20 και 21 του μήνα, ημερομηνίες όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τόσο ο «Στρατηγικός Διάλογος» μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας (διαδικασία που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018), όσο και το σχήμα 3+1 μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ, το οποίο απλώνεται και πάνω στις θαλάσσιες ζώνες και τις μερίδες της καπιταλιστικής λείας στην Ανατ. Μεσόγειο σε ό,τι αφορά πλουτοπαραγωγικές πηγές και διαύλους.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, μετέβη στην Ιταλία, όπου είχε σειρά επαφών με άξονα και τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο, καθώς ελπίζουν σε στήριξη της Ρώμης προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό με τη Λιβύη για τον καθορισμό ΑΟΖ. Σημειωτέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μερικές μέρες βρέθηκε στην Αθήνα στέλεχος της λιβυκής διοίκησης της Τρίπολης, για συζητήσεις με την ελληνική πλευρά, καθώς το παζάρι έχει ανοίξει και διεξάγεται πολυεπίπεδα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...