Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Φώτο Αρχείου, Πηγή: Google maps

Περιοδεία στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κορωπίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Βαγγέλη Ρεμπάπη μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και γραμματέα της ΤΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής.

Στη συζήτηση που έγινε με στελέχη της υπηρεσίας, αναδείχθηκαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες. Ζητήματα που έχουν να κάνουν είτε με τους όρους και συνθήκες εργασίας είτε με ζητήματα επιχειρησιακά, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, σε ζητήματα κρίσιμα για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Από την κουβέντα αναδείχθηκαν πλευρές σε σχέση με απλήρωτες υπερωρίες, με τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας που υπάρχουν στο σώμα. Ενδιαφέρον είχε η αποτυπώσει από την κουβέντα του ζητήματος ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου είναι στην ουσία ανάμεσα από δύο βιομηχανικές ζώνες άρα και την απαραίτητη στελέχωση σε δυναμικό αλλά και υποδομές που πρέπει να έχει , καλούμενη σαν υπηρεσία να καλύψει παράλληλα μία μεγάλη σε έκταση γεωγραφική περιοχή που έχει και δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Ενδιαφέρουσα πλευρά στην συζήτηση ήταν ο ρόλος των εθελοντικών ομάδων των δήμων, των ομάδων πολιτικής προστασίας, τόσο για το πώς λειτουργούν αλλά και στην αρνητικη προοπτική που διαμορφώνεται στο επόμενο διάστημα να περάσουν πλευρές και αρμοδιότητες της υπηρεσίας στους δήμους. Εξέλιξη που θα συμβάλλει στην ουσία αποφασιστηκα στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης τομέων του πυροσβεστικού έργου.

Δείτε ακόμα...