Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στη Θήβα

Επίσκεψη στη Θήβα πραγματοποίησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και τη διοίκηση. Το απόγευμα μίλησε σε σύσκεψη σωματείων και φορέων.

Υποδεχόμενος τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου Κ. Χροναίος τον ενημέρωσε για τα σημαντικότερα προβλήματα του νοσοκομείου που αφορούν σε έλλειψη προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και στην κτιριακή υποδομή, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων. Αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις (δείτε εδώ αναλυτικά).

Μαζική σύσκεψη με σωματεία και φορείς

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο και με όλα τα μέσα προστασίας σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και φορέων της περιοχής, όπου αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής, που επιτείνονται σε συνθήκες πανδημίας.


Η σύσκεψη ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ρωμανά, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Θήβας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας.

Τη σύσκεψη «άνοιξε» ο Α. Τουλουμάκος, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ και ακολούθησαν στο βήμα οι ομιλητές: Γιώτα Λεμπέση, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Θήβας, Κ. Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τ. Σαμιώτης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, Δ. Καραγιάννης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, του ΕΚΘ και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, Γ. Νικολάου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Εurodrip, Φωτεινή Μητσικώστα, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Δ. Θεοδώρου, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας και Π. Μελισσάρης, πρόεδρος συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας (δείτε εδώ αναλυτικά).

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αλλά εμπόδιο σε αυτό στέκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που περιπλέκει τα προβλήματα του λαού, που δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Οι αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και στη σύσκεψη, σημείωσε, είναι οι ίδιες. Ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και σαν ένας άνθρωπος πρέπει να τα παλέψουμε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου είναι υποστελεχωμένες και για την εργοδοσία προέχει το κέρδος, αλλά και στα προβλήματα των εργαζομένων, στο έδαφος της οικονομικής κρίσης, με την εντατικοποίηση, την απληρωσιά κ.ά, που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που υπάρχουν στην περιοχή και μεθοδικά οδηγούνται σε πορεία απαξίωσης όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ κ.ά.

Μίλησε για την κατάσταση στην παιδεία και την απαράδεκτη κατάσταση με τα σχολεία να είναι κλειστά γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, προσθέτοντας κρίκους σε μια αλυσίδα χρόνιων παραλείψεων. Ακόμα αναφέρθηκε στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όπως και των αγροτών και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους. Κλείνοντας, ο ΓΓ της ΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους σε συστράτευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της διεκδίκησης, αλλά και για το αύριο, για την οριστική και τελεσίδικη επίλυσή τους σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip, Σωματείο Εργαζόμενων Μόρνος, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΘ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, Ομάδα Θήβας της ΟΓΕ, Ομάδα Τανάγρας της ΟΓΕ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντιτό, Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ, Σωματείο Χειριστών, Σωματείο Εργαζομένων DASYC, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη (ΛΑΡΚΟ), Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Θήβας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων γυμνασίου Σχηματαρίου, Κινηματογραφική Λέσχη Θήβας, Σωματείο εργαζομένων «Καμαρίδης», Σύλλογος Λογιστών Θήβας. Παραβρέθηκαν επίσης εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους της περιοχής.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...