Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου

Φώτο αχρείου από την Πυρκαγιά στο Λαύριο- 16/07/20 – Πηγή: Eurokinissi

Περιοδεία στον Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ανανιάδη Γιάννη, μέλος του Τ.Γ. Μεσογείων – Λαυρεωτικής.

Τα μέλη του ΚΚΕ μοίρασαν το πρόσφατο 4σέλιδο για την δασοπροστασία και μετέφεραν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης σχετικά με την ενίσχυση της Υπηρεσίας, τον διαχωρισμό μεταξύ πρόληψης και καταστολής της δασικής πυρκαγιάς κ.α., ακόμα τις συχνές παρεμβάσεις και επερωτήσεις του Κόμματος στην Βουλή και Ευρωβουλή.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης διαπιστώθηκε από τις επισημάνσεις των ίδιων των πυροσβεστών ότι τα κενά άλλων περιόδων καλύπτονται από τους εποχικούς και τους συμβασιούχους, ενώ μεγάλο – σχεδόν ολόκληρο – το κομμάτι της πρόληψης το αναλαμβάνουν εθελοντές δασοπυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με την περσινή φωτιά που ξεκίνησε από το πεδίο βολής των Ε.Α.Σ. και μεταφέρθηκε προς την Καμάριζα και τα αρχαία πλυντήρια που σώζονται μέχρι σήμερα και την μεγάλη πυρκαγιά της Αναβύσσου, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν επαρκούσαν για την κατάσβεση και έσπευσαν εθελοντές να προστατέψουν τα δάση και τα σπίτια τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λαυρίου καλύπτει μια μεγάλη περιοχή από τα Λεγραινά, την Ανάβυσσο μέχρι το Μαρκόπουλο, έχει στην ευθύνη της τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, μια σειρά οικισμούς σε παραθαλάσσιες και δύσβατες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα μια σειρά υποδομές όπως τα ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ Λαυρίου, Κερατέας και Καλυβίων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανανιάδης έβαλε το ζήτημα της ανάγκης για σημαντική ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εναέρια μέσα που να μην τα μισθώνεις και να έχεις επάρκεια, πράγμα που φάνηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Βαρνάβα όπου ενώ είχε περιοριστεί σημαντικά η φωτιά, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν για τα Στύρα Ευβοίας, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση. Τέλος, συζητήθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι «όσο η γη θα είναι εμπόρευμα και μέσο πλουτισμού, τόσο θα οπλίζονται τα χέρια εμπρηστών, θα καίγονται δάση και θα απειλούνται κατοικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...