Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλλήνης

Πυροσβεστική Σταθμός
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστικός Σταθμός / Πηγή: Fireservices

Περιοδεία στον Πυροσβεστική υπηρεσία Παλλήνης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτου Κωστή, μέλος του Τ.Γ. Μεσογείων – Λαυρεωτικής και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης διαπιστώθηκε από τις επισημάνσεις των ίδιων των πυροσβεστών  για άλλη μία  το πρόβλημα της υποστελέχωσης της μονάδας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν χρόνια, ενώ οι υπηρεσίες και γενικά ο σχολαστικός έλεγχος που απαιτείται για να είναι ο σταθμός αξιόμαχος και αποτελεσματικός όταν έρθει η στιγμή, βασίζεται στο φιλότιμο και την επιμονή του προσωπικού.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται με αυτούς τους όρους έως και 22 χρόνια με τον ίδιο μισθό.

Οι νέοι στην υπηρεσία, έρχονται με το σταγονόμετρο ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αποσπαστεί στα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Η κατάσταση αυτή συνθέτει ένα περιβάλλον υπερεργασίας και εξάντλησης από τις συνεχόμενες επιφυλακές. Ενδεικτικά υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν μαζέψει 80 και 90 ημέρες ρεπό, καθώς υπερωρίες δεν υφίστανται, αλλά ούτε και άδειες προβλέπονται καθώς λειτουργούμε στα κόκκινα συνεχώς. Φυσικά όλα αυτά αυξάνουν το βαθμό επικινδυνότητας εν ώρα υπηρεσίας καθώς αθροιστικά όλα αυτά επιδρούν και στο κριτήριο και στην απόδοση ενός πυροσβέστη ειδικά όταν δίνει τη μάχη ακόμα και 55 ώρες συνεχόμενα όπως στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Σάμο.

 Η πυροσβεστική της Παλλήνης βρίσκεται  σε στρατηγικό σημείο καθώς έχει άμεση πρόσβαση και στους δύο κύριους οδικούς άξονες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, δηλαδή τη λεωφόρο Μαραθώνος και τη λεωφόρο Λαυρίου, την Αττική οδό ενώ έχει επιχειρησιακό πεδίο το νότιο τμήμα της Πεντέλης και το Βορειοανατολικό του Υμηττού.

Από την πλευρά του ο Κωστής Παναγιώτου έβαλε το ζήτημα της ανάγκης για σημαντική ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εναέρια μέσα που να μην τα μισθώνεις και να έχεις επάρκεια, πράγμα που φάνηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Βαρνάβα όπου ενώ είχε περιοριστεί σημαντικά η φωτιά, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν για τα Στύρα Ευβοίας, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...