Περιοδεία του ΚΚΕ στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό

Περιοδεία του ΚΚΕ στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό

Τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Κάμπα και Πέτρο Καράμπελα, μέλη του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, την Μαρία Μαρτσούκου, γραμματέα της ΚΟΒ Ολυμπιακού Χωριού και τους Δημήτρη Καραγκούνη και Θύμιο Τσούνα, ανθυποπυραγούς ε.α.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε αρχικά με τον υποδιοικητή του σταθμού, αντιπύραρχο Αχιλλέα Παπαχρήστο, και στη συνέχεια συζήτησε με τους πυροσβέστες του σταθμού.

Στη συζήτηση με τους πυροσβέστες, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, πολιτική που υποτάσσεται στη λογική του κόστους – οφέλους με τα γνωστά αποτελέσματα, τις καταστροφικές περσινές πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή της Πάρνηθας.

Επιπλέον, στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα οι ίδιοι πυροσβέστες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για την ασφάλειά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το κόστος για τις απαραίτητες μπότες μπορεί να φτάνει τα 300 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται η στολή και το κράνος, αφού η χορήγηση καινούργιων ΜΑΠ και η αντικατάσταση παλιών γίνεται με το σταγονόμετρο από την υπηρεσία.

Πολύ σοβαρό ζήτημα, που αναδείχτηκε στη συζήτηση, είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, που οδηγούν σε εξαντλητικά ωράρια, με χιλιάδες ώρες απλήρωτης εργασίας και εκατοντάδες ρεπό που τελικά δεν δίνονται λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Στις περίπου 3.600 κενές οργανικές θέσεις έρχονται να προστεθούν 1.700 πυροσβέστες που στελεχώνουν τις υπηρεσίες των ιδιωτικών αεροδρομίων της «Fraport», του «Ελευθέριος Βενιζέλος», των ιδιωτικών οδικών αξόνων κλπ. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο για τη ζωή των πυροσβεστών από ένα ιδιότυπο καθεστώς «μόνιμης έκτακτης ανάγκης» που έχει νομοθετηθεί και υπό το οποίο δικαιολογείται η διαρκής υπερεργασία.

Ένα επιπλέον ζήτημα που αναδείχτηκε είναι ότι οι πυροσβέστες, εξαιτίας και του απαράδεκτου διαχωρισμού τους, σε «διάφορων ταχυτήτων» εργαζόμενους, π.χ. μόνιμους, 5ετείς, εποχικούς, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, να μην έχουν την ίδια πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, έχοντας ήδη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο και με τη δέσμευση ότι θα επανέλθει με νέα Ερώτηση που θα αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...