Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στον Έβρο

Παπαναστάσης 16Χ9

Στο πλαίσιο περιοδείας κλιμακίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε), κ Μοσχοβάκη Ιωακείμ.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΣΠΕΕ Έβρου.

Από πλευράς της αντιπροσωπείας του Κόμματος, έγινε εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που με παρεμβάσεις του ανέδειξε το ΚΚΕ στη βουλή και που αφορούν το μόνιμο προσωπικό.

Συγκεκριμένα:

Για την έλλειψη υλικών και μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη συντήρηση των κλιματιστικών σε στρατόπεδα, τα προβλήματα με τις μεταθέσεις ή αποσπάσεις για συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών, την πληρωμή των νυχτερινών, για τις κρίσεις αξιωματικών που προέρχονται από τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, για τα Κινητά Χειρουργεία καθώς και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αποσπάστηκε σε ιατρεία, αναρρωτήρια, θεραπευτήρια, για το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης κ.α.

Επίσης, εκφράστηκε η ανησυχία του Κόμματος, για το επίπεδο των υπαρχουσών δυνατοτήτων επιτυχούς αντιμετώπισης μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, αν και όποτε αυτή συμβεί, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, υπήρξε διαβεβαίωση για την σταθερή υποστήριξη από πλευράς ΚΚΕ, των δίκαιων αιτημάτων της ΕΣΠΕΕ Έβρου, αλλά και γενικότερα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για επίλυση επίκαιρων αλλά και χρονιζόντων προβλημάτων του μόνιμου προσωπικού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...