Περιοδείες του ΚΚΕ στη Δυτ. Ελλάδα – Πυρκαγιές στην Ηλεία

Από την περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αιγιάλειας

Μαζικές εξορμήσεις – περιοδείες με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές οργανώνουν όλες αυτές τις μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις στη Δυτική Ελλάδα, από τα Καλάβρυτα της Αχαΐας έως την Αμφιλοχία της Αιτωλοακαρνανίας και από την Ανατολική Αιγιάλεια έως τα χωριά της Ηλείας που δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα, καθώς και στα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς. Περιοδείες γίνονται επίσης σε χώρους δουλειάς αλλά και στις έδρες Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων.

Στη δικαιολογημένη αγανάκτηση που συναντούν όπου κι αν πάνε, στις απαντήσεις που πολλοί έδιναν ότι «δίκιο έχετε, μόνο το ΚΚΕ τα λέει αυτά», τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν τον λαό να μην ξεχάσει τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να οργανώσει την πάλη και τη διεκδίκηση, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας – Αρκαδίας, συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Μικρές εστίες φωτιάς καίνε γύρω από τις περιοχές Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...