Περισσότερες από 4.500 ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο ανήμερα Χριστουγέννων

Ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως

Εμπορικές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς ένα αυξανόμενο κύμα λοιμώξεων από τον COVID-19 που προκλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον και δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δυστυχία στους ταξιδιώτες διακοπών.

Οι αερομεταφορείς παγκοσμίως ακύρωσαν τουλάχιστον 2.401 πτήσεις την Παρασκευή, η οποία έπεσε την παραμονή των Χριστουγέννων και είναι συνήθως μια βαριά μέρα για τα αεροπορικά ταξίδια. Σύμφωνα με έναν τρέχοντα απολογισμό στον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.com σχεδόν 10.000 περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν.

Ο ιστότοπος έδειξε ότι 1.779 πτήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο, μαζί με 402 ακόμη που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Η εμπορική εναέρια κυκλοφορία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και προς ή έξω από τη χώρα αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των ακυρωμένων πτήσεων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με στοιχεία της FlightAware.

Μεταξύ των πρώτων αερομεταφορέων των ΗΠΑ που ανέφεραν κύμα ακυρώσεων για το Σαββατοκύριακο ήταν η United Airlines και η Delta Air Lines (DAL.N), οι οποίες ακύρωσαν σχεδόν 280 πτήσεις μαζί μόνο την Παρασκευή, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού εν μέσω της αύξησης των λοιμώξεων COVID-19.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...