Πέτσας : “Ασύμμετρη απειλή” οι μετανάστες”

Πέτσας
Πηγή: Eurokinissi

“Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και έτσι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και την απειλή του κορονοϊού” , αυτό δήλωσε σήμερα ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Θα λέγαμε ότι ” ασύμμετρη απειλή” για τα λαϊκά συμφέροντα, το μεγάλο πρόβλημα των λαών, είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , προχωρούν σε στρατιωτικές επεμβάσεις και προκαλούν αποσταθεροποίηση στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με Κίνα, Ρωσία , Ιράν για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, εδαφών και θαλάσσιων οδών μεταφοράς στην περιοχή.

Αυτοί ευθύνονται για τον ξεριζωμό των λαών και τον εγκλωβισμό των προσφύγων. Αυτός ο ανταγωνισμός δεν είναι συγκυριακός. Δυναμώνει και διεξάγεται  μέσα σε συνθήκες επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας ( η οποία θα οξυνθεί και από την πανδημία), και υποχώρησης των θέσεων των ΗΠΑ, προς όφελος της Κίνας στην διεθνή καπιταλιστική οικονομία.

Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται στην ” ιμπεριαλιστική σκακιέρα” για τον έλεγχο των αγορών. Πρόσφατο παράδειγμα το καθοδηγούμενο κύμα μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο, ώστε στη συνέχεια να εμφανιστούν νέα επεισόδια π.χ εμφάνιση τουρκικών πλοίων έρευνας νότια της Κρήτης, ναυαγοί πρόσφυγες σε βραχονησίδες με επίδικο ποια χώρα θα τους διασώσει. Έγιναν επίσης αφορμή, για την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα , του ΝΑΤΟ -που το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, και της frontex  από τη Νέα Δημοκρατία.

Η συμφωνία του Δουβλίνου και αυτή των ΕΕ- Τουρκίας -που εναλλάξ στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – μετατρέπουν την Ελλάδα σε κέντρο φυλακής της ΕΕ για τους μετανάστες.Τα κέντρα που θα κλειστούν οι πρόσφυγες αυτό υπηρετεί. Αυτή η πολιτική δεν οφείλεται σε “τυχοδιωκτικές επιλογές” των κυβερνήσεων. Εδράζεται στα οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου κάθε χώρας.

Η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής του κεφαλαίου και της εξουσίας του. Αυτή η διαπίστωση, γίνεται πιο ανησυχητική στην περίπτωση της πανδημίας. Η εμπορευματοποίηση της υγείας, απέδειξε τη γύμνια του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής στην προστασία της υγείας για το λαό.

Ανησυχούμε λοιπόν για τη ρήση του κ. Πέτσα, ότι θα τα καταφέρουμε όπως και με τους μετανάστες. Έστω και τώρα να παρθούν τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι υγειονομικοί, της επίταξης των ιδιωτικών μονάδων υγείας, τον διαρκή,μαζικό, δωρεάν έλεγχο-τεστ όλου του λαού. Οι ιδιώτες θησαυρίζουν,  στους εργαζόμενους μπήκε μόνιμη θηλιά για “να ζήσουν οι επιχειρήσεις”.

Αυτήν την “επιτυχία” της κυβέρνησης, ο λαός πρέπει να την φοβάται. Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν πολύ περισσότερο όταν ήδη μιλάνε για ύφεση στην οικονομία. Ναι, θα κάνουν ό,τι και στους πρόσφυγες : θα επιχειρήσουν να “φυλακίσουν” τις αντιδράσεις, τις διεκδικήσεις στο όνομα της κρίσης μετά τον κορονοϊό…

Εδώ και τώρα, οι μετανάστες- πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Εδώ και τώρα,να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, βάση των προτάσεων των υγειονομικών.

Φοράμε την μάσκα, αλλά και στον πόλεμο στοχεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο : το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δείτε ακόμα...