Πιθανό να διοργανωθεί στην Αθήνα η τελική φάση του Europa League

Πηγή: Eurokinissi

Η πρόθεση ολοκλήρωσης των διοργανώσεων της UEFA, Champions League και Europa League, που διακόπηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην εξέταση διάφορων πιθανών λύσεων. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Europa League στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6.

Συγκεκριμένα, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπυκνώσει σε μονά παιχνίδια την συνέχεια των νοκ άουτ ματς των δύο διοργανώσεών, με τη μορφή ενός Final 4 ή (ακόμη πιθανότερο) ενός Final 8 σε μία πόλη. Ταυτόχρονα, ένα λιγότερο πιθανό σενάριο θέλει να λαμβάνουν χώρα στην ίδια πόλη ακόμη και οι εκκρεμείς αναμετρήσεις των «16».

Έτσι, μέσα στις υποψήφιες για να φιλοξενήσουν την τελική φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι και η Αθήνα, λόγω και του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που έχει σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί η έλλειψη μεγάλων γηπέδων και προπονητικών κέντρων στην ελληνική πρωτεύουσα, ειδικά για την περίπτωση φιλοξενίας ενός Final 8.

Υπενθυμίζεται πως η δράση στο Europa League διακόπηκε στη φάση των «16». Τα έξι από τα οκτώ ζευγάρια είχαν δώσει τις πρώτες τους αναμετρήσεις (εκτός από τις Ίντερ με Χετάφε και Σεβίλλη με Ρόμα), με τον Ολυμπιακό να έχει έρθει ισόπαλος (1-1) με τη Γουλβς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η UEFA έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την 30η Αυγούστου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...