Πλάνο επανέναρξης μόνο με τελικούς επεξεργάζεται η ΟΧΕ

Χάντμπολ ΑΕΚ
Φώτο Αρχείου / Πηγή:Eurokinissi

Έτοιμη να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στις προκηρύξεις των κορυφαίων διοργανώσεών της, προκειμένου αυτές να ολοκληρωθούν έστω και μόνο μέσω των τελικών, είναι η ΟΧΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-handball.gr», η σκέψη που υπάρχει στην Ομοσπονδία Xειροσφαιρίσεως Ελλάδος είναι το να λάβουν χώρα μόνο οι τελικοί της Handball Premier (ΑΕΚ – Ολυμπιακός) και της Α1 Γυναικών (ΠΑΟΚ – OΦΝΙ) -με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις τρεις νίκες-, καθώς και ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών (ΑΕΚ – Διομήδης). 

Βέβαια, προκειμένου να γίνει αυτό, πρέπει να δοθεί από την πολιτεία και από τον ΕΟΔΥ το «πράσινο φως» για διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων (μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (έχει οριστεί από την ΟΧΕ ως καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Ιουνίου).

«Επεξεργαζόμαστε τα νέα δεδομένα. Αύριο (σ.σ.: τη Δευτέρα) θα στείλουμε επιστολή στον Υπουργό και στον ΕΟΔΥ για να διευκρινίσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα με ασφάλεια να ξεκινήσουν σταδιακά προπονήσεις και στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν αγώνες. Θα ζητήσουμε/αιτηθούμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για ατομική προπόνηση, ομαδική και στην συνέχεια τους αγώνες. Για εμάς η καταληκτική ημερομηνία είναι το τέλος Ιουνίου. Πρόθεση μας παραμένει το πρωτάθλημα να τελειώσει στο γήπεδο και εφόσον οι αρμόδιες αρχές το επιτρέψουν και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας, τότε θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται με τις αλλαγές στις προκηρύξεις.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στις ομάδες που βαθμολογικά και αγωνιστικά είναι οι καλύτερες και έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο, να διεκδικήσουν τους εναπομείναντες εγχώριους τίτλους μέσα στο γήπεδο. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει εντολή/οδηγία των υπουργείων για διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας», επισήμανε χαρακτηριστικά στο «e-handball.gr» ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Τάσος Χειβιδόπουλος.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, οι υπόλοιπες κατηγορίες και πρωταθλήματα (Α2 Ανδρών, Β’ Ανδρών, Α2 Γυναικών) οδεύουν προς οριστική διακοπή, με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης να είναι αρκετά πιθανό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...