Πλευρές του ίδιου νομίσματος

Θάνος Ντόκος
Ο Θάνος Ντόκος στη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Κυρίαρχος στο Σταυροδρόμι της Ευρασίας», του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, 27 Μαΐου 2016, στο Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων / Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού ο Θ. Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας από τον Οκτώβρη του 2019.

Υπενθυμίζεται πως ο Θ. Ντόκος, γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), είχε προτείνει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, σε συνέντευξή του το Φλεβάρη του 2020 στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε «προσωπικές απόψεις», που και η κυβέρνηση έσπευσε να επιβεβαιώσει. Βέβαια προφανώς η θέση του προσμέτρησε στα προσόντα του για τη θέση συμβούλου του πρωθυπουργού σε ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας. Ο Ντόκος όμως είναι πιο γνωστός για κάτι άλλο: Για την ένθερμη στήριξη της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνίας την οποία η ΝΔ κατήγγειλε τότε, πριμοδοτώντας τις εθνικιστικές φωνές εναντίον της, ενώ σήμερα δηλώνει θεματοφύλακας της «ορθής εφαρμογής» της.

Η αναβάθμιση Ντόκου αποδεικνύει ότι το κράτος έχει συνέχεια στην υπηρέτηση της επικίνδυνης ευρωατλαντικής πολιτικής. Αποδεικνύει όμως και ότι ο κοσμοπολιτισμός και ο εθνικισμός της αστικής τάξης και των κομμάτων της είναι απλώς οι πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...