ΠΜΣ: Κινητοποίηση στις 28 Ιούλη στο Ηρώδειο σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση των Σωματείων Καλλιτεχνών στο Σύνταγμα – Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 19.00 στο Ηρώδειο σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προχωρά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).

Όπως αναφέρει ο ΠΜΣ, «η διοίκηση της ΕΛΣ συνεχίζει να αδιαφορεί για τα αιτήματα του Σωματείου μας, αρνούμενη να δώσει απαντήσεις. Ακολουθεί πρακτική χαμηλών μισθολογίων για το έκτακτο προσωπικό, προωθεί την “εργολαβοποίηση” της δουλειάς μας. Μάλιστα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία μέσω ΕΣΠΑ, κάλεσε έκτακτους μουσικούς να υπογράψουν συμβάσεις έργου με χαμηλά μεροκάματα χωρίς ασφαλιστική και οικονομική κάλυψη για τις πρόβες». 

Σημειώνει ότι «αυτοί οι όροι εργασίας δεν συνάδουν με τη φύση της εργασίας μας, μιας εργασίας που απαιτεί χρόνια μελέτης και προετοιμασίας. Δεν επιτρέπεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή (φορέα εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ) να αντιμετωπίζει τους συναδέλφους μας μουσικούς με αυτόν τον τρόπο».

Απαιτεί:

  • Την υπογραφή του αμοιβολογίου που προτείνουμε ως Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος από τη Λυρική Σκηνή. 
  • Την άμεση αλλαγή των Συμβάσεων για τους εργαζόμενους του προγράμματος χωρίς καμία σκέψη για απλήρωτες πρόβες. 

«Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας για όλους τους έκτακτους μουσικούς στα Ορχηστρικά Σύνολα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουμε αυτόν τον αγώνα δική μας υπόθεση», αναφέρει και προσθέτει: 

«Η μεγάλη μας δύναμη βρίσκεται στη μαζική συμμετοχή. Αυτή η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μπορεί σήμερα να γίνει το πραγματικό στήριγμά μας στον αγώνα για ένα καλύτερο εργασιακό τοπίο για τον κλάδο μας. 

Δεν είμαστε εργολάβοι, είμαστε εργαζόμενοι καλλιτέχνες και διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν για να ζούμε αξιοπρεπώς».

Δείτε ακόμα...