ΠΜΣ: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους μουσικούς στη Λυρική

Λυρική Σκηνή - Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Φώτο Αρχείου / Λυρική Σκηνή – Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» / Πηγή: Eurokinissi

«Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα για όλους τους μουσικούς στη Λυρική. Όχι στο ξήλωμα των δικαιωμάτων μας» αναγραφόταν στο πανό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) στην  κινητοποίηση που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Με την κινητοποίηση του ο ΠΜΣ συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους μουσικούς χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις (freelancer μουσικοί) στην ΕΛΣ και την υπεράσπιση των συγγενικών δικαιωμάτων των μουσικών.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, την ίδια στιγμή που η Λυρική Σκηνή ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λαμπερές παραγωγές, ζητά από τους μουσικούς να απεμπολήσουν δικαιώματά τους για να αντέξουν τα οικονομικά της, επιβάλλοντας την ατομική διαπραγμάτευση με de facto μείωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των freelancer μουσικών στις νέες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής.

Η διοίκηση της ΕΛΣ, αντί να συναντηθεί με τον ΠΜΣ για να απαντήσει στα αιτήματά του, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο Σύλλογος, επιστράτευσε αστυνομικές δυνάμεις για να «υποδεχτεί» τους μουσικούς και μάλιστα άνθρωποι του Ιδρύματος ενημέρωναν τον ΠΜΣ ότι απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στον χώρο…

Δείτε ακόμα...