ΠΟΕΣ: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης – Πρόταση Τροπολογίας

Στρατιώτης στο Φυλάκιο Φαραμακονησίου του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτης στο Φυλάκιο Φαραμακονησίου του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής / Πηγή: Eurokinissi

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) δημοσίευσε επιστολή της προς τον Υπουργό Άμυνας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Επανέρχεται στο ζήτημα που έχει αναδείξει με προηγούμενες επιστολές. Πρόκειται τη ΜΗ δυνατότητά των ΟΒΑ να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), λόγω ηλικιακού ορίου. Με τη σημερινή επιστολή ζητά από τον Υπουργό Άμυνας να συμπεριλάβει σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις μέρες.

Ολόκληρη η Επιστολή της ΠΟΕΣ:

ΠΟΕΣ

ΘΕΜΑ: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης – Πρόταση Τροπολογίας

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το (γ) σχετικό έγγραφό μας, σας κοινοποιήσαμε τη (β) όμοια επιστολή απόγνωσης των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάμεων, αναφορικά με τη μη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), λόγω ηλικιακού ορίου.

Με το παρόν έγγραφό μας σας κοινοποιούμε νέα επιστολή, που περιήλθε δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ομοσπονδία μας, αφορώσα στην κραυγή απόγνωσης των ΟΒΑ της Πολεμικής Αεροπορίας και στην πληροφορία ότι τα Γενικά Επιτελεία προτείνουν την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για αλλαγή του ηλικιακού ορίου πρόσληψης, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής: «Καλησπέρα σας, μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ανεπίσημα ότι οι ΟΒΑ που υπηρετούμε από το 2017 και το 2014 στις ειδικές δυνάμεις δεν θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για ΕΠΟΠ έτος 2021 διότι θα δεν έχει αλλάξει ο νόμος ακόμα για το ηλικιακό όριο. Μας ενημέρωσαν ανεπίσημα ότι ναι μεν τα επιτελεία και των τριών κλάδων έχουν εισηγηθεί ώστε να αλλάξει ο νόμος με τροπολογία για εμάς αλλά είπαν ότι ίσως είναι μη εφικτό για φέτος διότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη τροπολογία. Παρακαλώ πολύ για την ευαισθησία σας και τη ανάδειξη του προβλήματος που υπάρχει ώστε να λάβουμε μια απάντηση από επίσημα χείλη ή ακόμα και να προλάβουν να εκδώσουν την αντίστοιχη τροπολογία. Με εκτίμηση και σεβασμό οι, ΟΒΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.».

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Πλέον εσείς έχετε το καρπούζι, έχετε και το μαχαίρι. Σήμερα κιόλας καταθέστε τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ευρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων έτοιμο προς ψήφιση, με τίτλο: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», επί του (α) νόμου, με το εξής περιεχόμενο: «Η περίπτωση β` της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166) αντικαθίσταται ως εξής: “β`. Να έχουν συμπληρώσει το 18ό έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 31ό έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.”, άλλως: «Στο τέλος της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Για τους υπηρετούντες, κατά το χρόνο προκήρυξης θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών, Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, δεν ισχύει το ανώτατο όριο ηλικίας».

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Τσουκαράκης Ανέστης
Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσανεβάκης Ιωάννης
Επισμηναγός (ΥΑΔ)

Δείτε ακόμα...