ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ: Μπείτε μπροστά. Εξασφαλίστε δωρεάν rapid tests για το προσωπικό σας. Μην το εγκαταλείπετε

Εμβολιαστικό Κέντρο - Στρατιωτικός - εμβόλια - κορονοϊός
EUROKINISSI

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες υγειονομικές εξελίξεις και την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για τη διενέργεια δύο (2) rapid tests τη βδομάδα από όλες και όλους τις/τους ανεμβολίαστες/ους πολίτες, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και να λάβει μια – μικρή έστω – απόφαση ανακούφισης των στρατιωτικών.

Του ζητά να εκμεταλλευτεί τα στρατιωτικά φαρμακεία, τις στρατιωτικές υγειονομικές δομές και το στρατιωτικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μας, ώστε τα rapid tests, που κοστίζουν δύο (2) ευρώ στο ελεύθερο εμπόριο, τον αναγκαίο αριθμό των οποίων πρέπει να εξασφαλίσει μέσα από σύμβαση, να διενεργούνται δωρεάν στο προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

“Μην εγκαταλείπετε το προσωπικό σας. Τα οφειλόμενα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς είναι πολλά. Μη φορτώνετε κι άλλα στην πλάτη τους.” λέει χαρακτηριστικά η Π.Ο.Ε.Σ.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ    :    Διενέργεια Δωρεάν Rapid Tests στις/στους Στρατιωτικούς

ΣΧΕΤ    :    α.    Υπ΄ αρίθμ. 1312/04.10.2021 έγγραφό μας
            β.    Ερώτηση 214/11.10.2021 της ΒτΕ (ΚΚΕ)
            γ.    Η από 02.11.2021 Ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας

        Κε Υπουργέ.

        Πριν προλάβετε να απαντήσετε στη (β) σχετική, που κατέθεσαν δια του κοινοβου-λευτικού ελέγχου κ.κ. βουλευτές του ΚΚΕ, μετά το (α) όμοιο έγγραφό μας, οι εξελίξεις στην πανδημία δρουν σαν καταλύτες, καθώς θα πρέπει η βούλησή σας για στήριξη του προσωπικού σας να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς, με την (ε) σχετική, όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη και αναπαράχθηκε από όλα τα ΜΜΕ, από το ερχόμενο Σάββατο 06 Νοεμβρίου 2021, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα οφείλουν να διενεργούν δύο (2) εργαστηριακά rapid tests ανά εβδομάδα, που θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr, ενώ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

        Λαμβάνοντας υπόψη τις ως άνω εξελίξεις, οι Ελληνίδες και Έλληνες στρατιωτικοί, δεν περιμένουν πλέον την απάντηση που θα δώσετε στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουν να σταθείτε, σήμερα κιόλας, μετά από 2,5 χρόνια θητείας σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δίπλα στο προσωπικό. Υψώστε πολιτικό ανάστημα και λάβετε μια -μικρή έστω – απόφαση ανακούφισης των συναδέλφων μας. Εκμεταλλευτείτε τα στρατιωτικά μας φαρμακεία, τις υγειονομικές μας δομές και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μας. Ένα rapid test, στο ελεύθερο εμπόριο, κοστίζει δύο (2) ευρώ! Εξασφαλίστε μέσα από σύμβαση τον αναγκαίο αριθμό και δώστε τη δυνατότητα να διενεργούνται δωρεάν στο προσωπικό σας! Κάντε το σήμερα κιόλας. Μην εγκαταλείπετε το προσωπικό σας. Τα οφειλόμενα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς είναι πολλά. Μη φορτώνετε κι άλλα στην πλάτη τους.

Δείτε ακόμα...