ΠΟΕΣ: Στρατιωτικοί εκτελούν περίπολα πυρασφάλειας χωρίς την παρουσία πυροσβέστη ή αστυνομικού

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών. Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ)

Μια σοβαρή καταγγελία δημοσιεύει με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Η Ομοσπονδία μεταφέρει παράπονα στρατιωτικών, οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να εκτελούν υπηρεσία περιπόλου πυρασφαλείας (μέσης εποχούμενης περιπόλου), χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται, κατά την άποψή τους, υπόψη οι ισχύουσες διαταγές προς υποβοήθηση του έργου τους.

Συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα όταν οι περιοχές στις οποίες καλούνται να περιπολήσουν έχουν δείκτη κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς 3 (υψηλό), 4 (πολύ υψηλό) και 5 (κατάσταση συναγερμού), τα περίπολα ενισχύονται και εκτελούνται μόνο και υποχρεωτικά με την παρουσία πυροσβέστη ή αστυνομικού, που διατίθεται από τις οικείες πυροσβεστικές ή αστυνομικές αρχές, στην περίπτωση δε μη διαθέσεως πυροσβέστη ή αστυνομικού δεν εκτελείται περίπολος. Στρατιωτικοί παραπονούνται ότι εκτελούν περίπολα σε περιοχές με δείκτη 3 χωρίς την παρουσία πυροσβέστη ή αστυνομικού.

Η Ομοσπονδία απευθύνεται με το έγγραφο της στον Αρχηγό και ζητά την παρέμβασή του ώστε να εξασφαλιστεί εφεξής η παρουσία πυροσβέστη ή αστυνομικού στο περίπολο που εκτελεί στρατιωτικός, για το εναπομείναν διάστημα εκτέλεσης της ως άνω υπηρεσίας.

Δείτε ακόμα...