Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα

Αυξημένη κίνηση στην Ερμού
Αυξημένη κίνηση στην Ερμού / Πηγή: Eurokinissi

Η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, και ακόμη εννέα περιοχές, μπαίνουν στο καθεστώς αυξημένου κινδύνου από σήμερα στις 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες παραμένει το ίδιο, δηλαδή από τις 5 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Τα καταστήματα στις κίτρινες περιοχές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Ωστόσο, στις «κόκκινες» περιοχές το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με το click away, ενώ στην Αττική θα λειτουργεί και το click inside, δηλαδή επίσκεψη στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού.

Στο επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» δηλαδή περιοχές θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής.
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away, Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Στο επίπεδο Α, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Επιδημιολογικών, ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  • Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
  • Λειτουργούν το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play).

Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.

Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...