Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή στον γιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον γιο του Χάιντερ Μπάιντεν
Φώτο αρχείου / Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον γιο του Χάιντερ Μπάιντεν

Δεύτερη ποινική δίωξη σε βάρος του γιου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ασκήθηκε την Πέμπτη από την αμερικανική δικαιοσύνη, αυτή τη φορά για φοροδιαφυγή. Η υπόθεση αναμένεται να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην προεκλογική περίοδο καθώς το 2024 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές. 

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, «ενεχόταν σε απάτη» που του επέτρεψε να μην καταβάλει 1,4 εκατ. δολάρια σε φόρους που του αναλογούσαν για τη φορολογητέα ύλη της περιόδου 2016-2019, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να ζει με αλόγιστες σπατάλες αντί να καταβάλει τους φόρους του», συνεχίζει το έγγραφο, στο οποίο διατυπώνονται εννέα κατηγορίες (τρεις κακουργηματικής φύσης, έξι πλημμεληματικής), από φορολογική απάτη ως υποβολή ψευδών στοιχείων.

Επίσης το κατηγορητήριο αναφέρει ότι σπαταλούσε χρήματα για να ικανοποιεί την τοξικομανία του, να αγοράζει τις υπηρεσίες «συνοδών», πολυτελή αυτοκίνητα και ενδύματα. 

Η νέα δίωξή του σημαίνει πως ο γιος του προέδρου, που ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, μπορεί να δικαστεί δυο φορές την επόμενη χρονιά. 

Τον Σεπτέμβρη, του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για υποβολή ψευδών στοιχείων κατά τη συμπλήρωση αίτησης για την αγορά πιστολιού το 2018, ιδίως επειδή διαβεβαίωνε πως δεν είχε εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...