Ποιος θα ζήσει; Μετά την Ιταλία και η Βρετανία

Πρόσφατα η ανθρωπότητα με τρόμο άκουγε τις απελπισμένες φωνές των γιατρών της Ιταλίας που περιέγραφαν τα αποτελέσματα των ελλείψεων στην υγεία, λέγοντας ότι “αναγκαζόμαστε να αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει”!  Μια “απόφαση”, που κανένας γιατρός δεν θέλει να ζήσει!

Αυτή η αλήθεια, αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο το τραγικό “μεγαλείο” της, δίνει την σκυτάλη τώρα στην Βρετανία. Και από ότι φαίνεται, θα περάσει και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες στο πλαίσιο της πανδημίας.

Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι Βρετανοί γιατροί θα λάβουν οδηγίες για το ποιοι άνθρωποι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν, αν εξαντληθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι οδηγίες υπάρχουν “στα συρτάρια” και είναι έτοιμες να εκδοθούν. Πιθανά τα κριτήρια “επιλογής”, θα αφορούν ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις, καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Ίσως και το όριο ηλικίας- χωρίς αυτό να είναι σαφές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ασθενείς που βρίσκονται σε αναπνευστικές, θα βγαίνουν για να πάρουν τη θέση τους άλλοι…

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις σε κρεβάτια. Σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις σε αναπνευστήρες και σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας όπου αντιστοιχούν μόνο 6,6 ανά 100.000 κατοίκους. Αυτό είναι το μισό ποσό από την Ιταλία και περίπου το 1/5 της Γερμανίας.

Είναι πόλεμος με γνωστά τα θύματα

Ναι είναι ένας πόλεμος, ένας πόλεμος που δημιουργεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και η αστική εξουσία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι τα μόνιμα θύματα. Όταν απολύεται ο εργαζόμενος και δεν ξέρει πως θα επιβιώσει. Όταν ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης συνθλίβονται από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις, τους μεγαλέμπορους. Όταν δε βρίσκουν δουλειά τα παιδιά, όταν έχουμε τόση υγεία και μόρφωση. Όταν υπάρχει τόση φροντίδα των ηλικιωμένων όση βαστάει η τσέπη….

Είναι ο ίδιος πόλεμος επιβίωσης για τον λαό, στην κοινωνία που βασίζεται στο κέρδος. Είναι αυτή η κοινωνία, όπου ο άνθρωπος και οι ανάγκες του είναι εμπόρευμα! Σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχει και ο αντίπαλος, είναι το κεφάλαιο και εξουσία του. Φοράμε τη μάσκα για τον κορονοϊό, αλλά τον στοχεύουμε!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...