ΠΟΛ: Το ΣτΕ θα συνεδριάσει σε μελλοντικό χρόνο για την προσφυγή εναντίον του ΠΔ Μεταθέσεων

Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με δελτίο τύπου ενημερώνει για την εξέλιξη της προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) Μεταθέσεων (11/2021). Στο ΣτΕ έχει προσφύγει και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Μακεδονίας με πολλά σημεία να είναι συμπίπτουν. Το ΣτΕ αποφάσισε να αναθέσει την υπόθεση σε πολυμελέστερο όργανο το οποίο και θα συνεδριάσει σε μελλοντικό χρόνο προκειμένου να πάρει απόφαση. Θυμίζουμε ότι το ΠΔ Μεταθέσεων έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες λιμενικούς από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέχρι και σήμερα. Ενώ με Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και περιοδείες σε Λιμενικές Υπηρεσίες το ΚΚΕ έχει αναδείξει επαλειμμένα το θέμα. Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΟΛ:

Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

Σαν ενημερώνουμε ότι την 7-06-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέχρι και σήμερα. 

Το ΣτΕ λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος και επειδή οι λόγοι που προβάλουμε ως συνδικαλιστικό όργανο και θεσμικοί εκπρόσωποι των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης αφού ρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία  του σώματος και διαμορφώνουν τις συνθήκες εργασίας των στελεχών, αποφάσισε να αναθέσει την υπόθεση σε πολυμελέστερο όργανο το οποίο και θα συνεδριάσει σε μελλοντικό χρόνο προκειμένου να πάρει απόφαση.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι απόφαση που θα εκδοθεί θα αφορά και την ανάλογη αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021 που κατατέθηκε και από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας αφού τα όσα αναφέρονται και από τα δύο συνδικαλιστικά όργανα σε πολλά σημεία είναι κοινά.        

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του ΣτΕ η οποία θα δικαιώσει όχι μόνο την Ομοσπονδία μας για τον αγώνα που έχει κάνει για να αποδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα των διατάξεων που διέπουν το ΠΔ 11/21 αλλά και γιατί θα αποτελέσει χρήσιμο νομικό επιχείρημα για τα στελέχη που έχουν αδικηθεί με την εφαρμογή των διατάξεων ενός Προεδρικού Διατάγματος μεταθέσεων που μέχρι και σήμερα έχει μόνο βλαπτικές επιδράσεις στους συναδέλφους.     

Δείτε ακόμα...