Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκαν βασικά στελέχη της κυβέρνησης Τζόνσον

Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν αργά χτες τη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ και ο αντιπρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος, Μπιμ Αφολάμι, βυθίζοντας σε κρίση την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζάβιντ δήλωσε ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Τζόνσον να κυβερνά προς το εθνικό συμφέρον μετά από μια σειρά σκανδάλων, λέγοντας ότι «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του».

Από την πλευρά του ο Σουνάκ, με επιστολή του που ανάρτησε στο twitter, γνωστοποιώντας την παραίτησή του από το πόστο του υπουργού Οικονομικών είπε πως με δισταγμό πήρε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». «Έγινε ξεκάθαρο σε μένα ότι οι προσεγγίσεις μας είναι θεμελιωδώς πολύ διαφορετικές» τόνισε ο Σουνάκ στην επιστολή του προς τον Τζόνσον.

Από τη μεριά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και τον πρώην υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ ότι λυπάται  για την παραίτησή τους.

Τη σκυτάλη των παραιτήσεων πήρε στη συνέχεια ένας από τους αντιπροέδρους του Συντηρητικού κόμματος, ο Μπιμ Αφολάμι, ο οποίος παραιτήθηκε απόψε από το αξίωμά του, όπως ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του TalkTV, Κέιτ Μακάν.

Την πληροφορία αναπαράγουν και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αφολάμι ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για τη Νεολαία.

To… τσουνάμι των παραιτήσεων συνεχίστηκε με δύο βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. Συγκεκριμένα παραιτήθηκαν από τις κυβερνητικές θέσεις τους που δεν ήταν υψηλόβαθμες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

…Θέλουν να έχουν ήσυχη την συνείδησή τους σχετικά με τα σκάνδαλα…!

Ε εντάξει!  Αυτή όμως είναι ήσυχη όταν υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, συμμετάσχουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μέσω της ‘δυτικής συμμαχίας’. 

Ενδοαστικά παιχνίδια που σχετίζονται και με ανταγωνισμούς τμημάτων της Αγγλικής αστικής τάξης.

Με πληροφορίες από: real.gr

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...