Πολλά σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από ό,τι έκλεισαν

Παναγιώτης Κατηφές

Στους όρους με τους οποίους άνοιξαν χθες τα σχολεία αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα», τονίζοντας ότι η συζήτηση εκτός από την «αυτοδιάγνωση» των self tests χρειάζεται να επικεντρωθεί στα μέτρα που δεν πάρθηκαν από την κυβέρνηση τους πέντε μήνες που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αρκετά σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από ό,τι έκλεισαν, καθώς βρέθηκαν με λιγότερο προσωπικό καθαριότητας. Επίσης, ανέδειξε τα προβλήματα που προέκυψαν με τα self tests, όπως οι ελλείψεις στην προμήθειά τους και η αδυναμία δήλωσης των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα. 

Σημείωσε ακόμα ότι οι Ενώσεις Γονέων χρειάζεται να διεκδικήσουν το επόμενο διάστημα για να αξιοποιηθεί ο χρόνος του καλοκαιριού, «με το μάτι στραμμένο» στον Σεπτέμβρη, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Τέλος, σχετικά με το νέο νόμο για την Παιδεία, επισήμανε ότι χειροτερεύει τη σχολική ζωή γιατί, εκτός της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αυξάνει και τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Δείτε ακόμα...