Πολλά υποσχόμενα… «Οικόπεδα με θέα» τη χειμερινή σεζόν

Οικόπεδα με θέα

Πρεμιέρα θα κάνει στις 5 Οκτώβρη για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2022-2023, στο Θέατρο «Ανεσις», το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «Οικόπεδα με θέα», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, με έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ.

Το έργο διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.

Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω».

Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992 και με ένα cast διάσημων ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey), απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις.

Διανομή:

Σέλη Λεβίν (Μεσίτης): Γιάννης Μπέζος. Τζορτζ Αρόνοφ (Μεσίτης): Αρης Λεμπεσόπουλος. Ρίτσαρντ Ρόμα (Μεσίτης): Μάκης Παπαδημητρίου. Ντέιβ Μος (Μεσίτης): Θανάσης Κουρλαμπάς. Τζέιμς Λινγκ (Πελάτης): Γιάννης Δρακόπουλος. Τζον Ουίλιαμσον (Προϊστάμενος γραφείου): Γεράσιμος Σκαφίδας. Μπέιλεν (Αστυνομικός): Μάριος Μαριόλος.

Δείτε ακόμα...