Πολωνία: Δεν έχει στοιχεία για το ποιος ευθύνεται για την πτώση πυραύλου

Αντρέι Ντούντα, Πρόεδρος της Πολωνίας
Φώτο Αρχείου / Αντρέι Ντούντα, Πρόεδρος της Πολωνίας / Οκτώβρης 2022

Η Πολωνία δεν έχει στοιχεία για το ποιος ευθύνεται για την πτώση πυραύλου στη χώρα του, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα.

“Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι μια ρωσική πυραυλική επίθεση κατά της Ουκρανίας συνεχίστηκε όλη την ημέρα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε αυτόν τον πύραυλο”, είπε ο Α. Ντούντα.

Ο πολωνός πρόεδρος είπε ότι ο πύραυλος “το πιθανότερο είναι να κατασκευάστηκε στη Ρωσία”. Πρόσθεσε πως “εργαζόμαστε με πολύ ήρεμο τρόπο” και ότι οι ΗΠΑ στέλνουν εμπειρογνώμονες για να ερευνήσουν την τοποθεσία που έπεσε ο πύραυλος. 

Ο Α. Ντούντα ότι η Πολωνία έχει αυξήσει το καθεστώς συναγερμού για τον στρατό της.

Πάντως αρκετοί δυτικοί αναλυτές αναφέρουν πως ο πύραυλος ίσως είναι S 300 πιθανά προερχόμενος από την Ουκρανική αεράμυνα.

Αυτές οι αναφορές φαίνεται πως θορύβησαν το Κίεβο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας  Ντμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο Twitter ότι “η Ρωσία προωθεί τώρα μια θεωρία συνωμοσίας ότι φέρεται ότι ήταν πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας που έπεσε στο έδαφος της Πολωνίας. Κάτι που δεν είναι αλήθεια. Κανείς δεν πρέπει να αγοράζει ρωσική προπαγάνδα ή να ενισχύει τα μηνύματά της”.

Το Κρεμλίνο δεν έχει καμία πληροφορία για την έκρηξη που σημειώθηκε στην Πολωνία. Αυτό ανακοίνωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ

“Δυστυχώς, δεν έχω πληροφορίες για αυτό”, απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στο CNN.

(Πηγή: Ren.tv, CNN)

Δείτε ακόμα...