Πολύ καλύτερη κατάσταση της φωτιάς στην Μάνδρα – Οριοθετήθηκε στο Χαϊδάρι

Πυροσβεστική - Νοικιασμένο ελικόπτερο - Δάσος - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Φώτο Αρχείου / (EUROKINISSI)

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Επίσης, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...