Πολυεθνική ’Ασκηση «AEGEAN SEAL I/2023»

EUROKINISSI

‘Αλλη μια άσκηση – πρόβα πολέμου και επεμβάσεων, η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL I/2023», διεξήχθη από την Κυριακή 15 έως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η «AEGEAN SEAL I/2023» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και είναι άσκηση τύπου LIVEX/INVITEX (Live Exercise/Invitation Exercise) που οργανώνεται και διευθύνεται από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), και αποσκοπεί στην εκπαίδευση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων.

EUROKINISSI

Στην ’Ασκηση εκτός από προσωπικό και μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,συμμετείχαν επίσης από την Γερμανία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Πολωνία.

EUROKINISSI

Κατά την διάρκεια της «υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια με έμφαση στις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις προαποβατικές επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (Very Shallow Water – VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (Explosive Ordnance Disposal – EOD / Counter Improvised Explosive Devices – C-IED)».

EUROKINISSI

Δείτε ακόμα...