Πομπέο: Πολιτική Πόντιου Πιλάτου

Πομπέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο / Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 2 Σεπτέμβρη σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε σχετικά με τη συνομιλία που είχε ο Τράμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, σχετικά με την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα ο Πομπέο, για μια ακόμη φορά ακολουθώντας την πολιτική του “Πόντιου Πιλάτου” που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ στην περιοχή, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε και πάλι την αναγκαιότητα τα δύο μέρη, η Ελλάδα και η Τουρκία, να καθίσουν στο τραπέζι, να αρχίσουν συνομιλίες και να βρουν διπλωματικές λύσεις. Επίσης είπε ότι είναι ανώφελο να αυξάνονται οι στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή και ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αρνητικά πράγματα.

Αυτή η πολιτική των ΗΠΑ είναι ενταγμένη στους συνολικότερους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών που ανοίγουν τους δρόμους της αβύσσου, σε ολόκληρη την περιοχή, με σκοπό τη συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων ζωνών της Αν. Μεσογείου, του Αιγαίου, προς όφελος των πολυεθνικών και η επιβολή διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό που καμιά σχέση δεν έχει με πραγματικά συμφέροντα γειτονικών λαών.

Οι αστικές κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα παζάρια των αστικών τάξεων, την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και τους διάφορους ανταγωνισμούς τους που βάζουν το λαό μας μπροστά σε μεγάλους κινδύνους.

Αυτοί οι ανταγωνισμοί, οδηγούν σε πολεμικές συγκρούσεις, όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, με διάφορες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και φυσικά σε όλο τον κόσμο.

Πορεία ΠΑΜΕ για επίσκεψη Πομπεο-συμφωνία για τις βάσεις-Κάψιμο σημαίας ΗΠΑ στην Αμερικανική πρεσβεία

Ο λαός μας, πρέπει να απορρίψει όλα τα εκβιαστικά διλήμματα, να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα. Όμως, πρέπει να είναι καθαρό ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας, των συνόρων, δεν είναι θεωρίες, κούφια λόγια. Αποκτούν πραγματικό νόημα, μόνο όταν συμβαδίζουν με την πάλη για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ της ΕΕ, με το διώξιμο των στρατιωτικών βάσεων, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Οι λαοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βαδίσουν το δρόμο στον οποίο θα κάνουμε κουμάντο οι ίδιοι.

Η διέξοδος βρίσκεται στο να πάρουν την εξουσία οι ίδιοι οι εργάτες, οι εργαζόμενοι της κάθε χώρας. Μόνο σε αυτόν τον δρόμο οι λαοί θα έβρισκαν τον τρόπο να λύσουν και τις όποιες διαφορές παρουσιάζονταν.

Λ.Α.

Δείτε ακόμα...