Πόρισμα της Ομάδας Άμυνας Υψηλού Επιπέδου ΗΠΑ – Τουρκίας: Αναγκαίος για το ΝΑΤΟ ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της Τουρκίας

ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΑΙΕΣ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης Anton T. Semelroth έδωσε την ακόλουθη ενημέρωση:

“Η Ομάδα Άμυνας Υψηλού Επιπέδου ΗΠΑ-Τουρκίας συνεδρίασε στο Πεντάγωνο στις 16 Νοεμβρίου. Με βάση τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και μεταξύ του Υπουργού Άμυνας Όστιν και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακάρ, οι αντιπροσωπείες συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών και περιφερειακών θεμάτων. Αυτό περιελάμβανε διακρατικές προτεραιότητες, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και την περιφερειακή ασφάλεια στο Αφγανιστάν, την Αφρική, το Νότιο Καύκασο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η Laura Cooper, η οποία εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας (PDO ASD) για θέματα διεθνούς ασφάλειας και επικεφαλής του υπουργείου για τις συζητήσεις, τόνισε επίσης τη συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα”.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη διμερή αμυντική συνεργασία, τον κοινό μας στόχο για την αύξηση των μακροχρόνιων αμυντικών δεσμών και η PDO ASD Cooper επιβεβαίωσε την αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες των αναγκών στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν για μια επακόλουθη συνάντηση στην Άγκυρα.

Πηγή: US Department of Defence

Δείτε ακόμα...