Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του «112» για προληπτική εκκένωση του Μύτικα

Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό - πυροσβεστική

Να μετακινηθούν προς την Ψάθα καλούνται οι κάτοικοι του Μύτικα, μέσω μηνύματος του «112» που έφτασε στα κινητά τους τηλέφωνα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά, που συνεχώς ενισχύεται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ, κινείται μακριά από τα σπίτια της περιοχής. Στην προσπάθεια να παραμείνει μακριά από κατοικημένη περιοχή εστιάζουν οι 130 πυροσβέστες με τα 35 οχήματα και τα έξι πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν μαζί με τα πέντε αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. 

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πόρτο Γερμενό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός των στρεμμάτων δάσους που μετατρέπονται σε στάχτη, ένα σπίτι έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Ωστόσο, αν και στην περιοχή Κρύο Πηγάδι, όπου έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Κώνστα, γραμματέα της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος, δεν έχει εμφανιστεί εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής προκειμένου να ενημερώσει επίσημα για την εξέλιξη της φωτιάς. 

Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω της φωτιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δάσος στο Πόρτο Γερμενό. 

Συγκεκριμένα, είναι σε εξέλιξη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Επαρχιακής Οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό (από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό) και επί της Επαρχιακής Οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων (από το ύψος της οδού Πευκών στο ρεύμα προς Ψάθα).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...