Πούτιν: Χαιρετισμός στο διεθνές φόρουμ της Αλάνια για το Χριστιανισμό

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα χαιρετισμού σε συμμετέχοντες, οικοδεσπότες και προσκεκλημένους του διεθνούς φόρουμ για τον Χριστιανισμό στον Καύκασο για την 1.100η επέτειο του εκχριστιανισμού της Αλανίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σήμερα Σάββατο.

«Ο Χριστιανισμός ήταν μια ισχυρή εποικοδομητική και εδραιωτική δύναμη για τους λαούς της αρχαίας Αλανίας που είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της εθνικής γραφής και συνηθειών και συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση υψηλών πνευματικών και ηθικών ιδανικών και αξιών, τα οποία έχουν περάσει από γενιά σε γενιά», είπε ο Πούτιν στο τηλεγράφημά του.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, άνθρωποι περίπου 200 εθνικοτήτων κατοικούν στη Ρωσία εδώ και αιώνες. «Η γλώσσα και η θρησκεία τους καθώς και η οικονομική δομή τους ήταν κοινή μας περιουσία και συνέβαλαν στην πολιτιστική και εθνική ποικιλομορφία και τον πραγματικό πλούτο αυτής της χώρας για την οποία είμαστε ειλικρινά περήφανοι», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πρόεδρος είπε ότι το φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν εξέχοντες πολιτικοί, ερευνητές, θρησκευτικοί ηγέτες και μέσα ενημέρωσης θα είναι σημαντικό για τις ουσιαστικές συζητήσεις και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ενώ οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτό θα συμβάλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς της χώρας.

Η απόφαση για τον εορτασμό της 1.100ης επετείου του εκχριστιανισμού της Alania ελήφθη από τον Πούτιν τον Οκτώβριο του 2017. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στις 24-25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις για κατοίκους και καλεσμένους της Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...