Πούτιν: Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί – Το οικονομικό «blitzkrieg» της Δύσης απέτυχε

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική ’Απω Ανατολή, ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως αποκαλεί την εισβολή) στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί και ότι η Ρωσία δεν θα αποκρύψει τίποτε σχετικά με αυτήν, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Χαρακτήρισε «τραγωδία» αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή και κατηγόρησε το Κίεβο ότι έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά την διάκρεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση, θα νοιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν. Ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στην νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

Δήλωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας λειτουργεί καλά και το οικονομικό «blitzkrieg» (κεραυνοβόλος πόλεμος –σ.σ. )της Δύσης απέτυχε. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο κίνδυνος της υπονόμευσης από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για όσα συνέβησαν στην Μπούτσα, είπε ότι οι φωτογραφίες και πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης Μπούτσα είναι fake [ψευδή], μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...