Πούτιν: Μήνυμα για την 75η επέτειο της ανεξαρτησίας της δημοκρατίας της Ινδίας

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Ινδό ομόλογό του Ντράουπαντι Μούρμα και τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την 75η επέτειο από την ανεξαρτησία της δημοκρατίας, σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

«Από τότε που  η χώρα σας απέκτησε την ανεξαρτησία της, έχει επιτύχει ευρέως αναγνωρισμένη πρόοδο σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Ινδία απολαμβάνει την αναγνώριση της παγκόσμιας κοινότητας, διαδραματίζοντας εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων. Η σχέση Ρωσίας-Ινδίας αναπτύσσεται στο πνεύμα μιας προνομιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Η Μόσχα και το Νέο Δελχί συνεργάζονται με επιτυχία σε διάφορους τομείς και αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά ως μέλη του ΟΗΕ, των BRICS, του SCO και άλλων διεθνών οργανισμών. Είμαι βέβαιος ότι η κοινή μας προσπάθεια εξασφαλίζουν τη συνεχή ανάπτυξη του συνόλου των ρωσο-ινδικών δεσμών προς όφελος των δύο εθνών μας και προς το συμφέρον της ενίσχυσης της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας», είπε ο Πούτιν στο μήνυμα.

Η Ινδία γιορτάζει την εθνική της εορτή, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, σήμερα Δευτέρα. Στις 15 Αυγούστου 1947, τα μεσάνυχτα, ο πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Ινδίας Jawaharlal Nehru ύψωσε την εθνική τρίχρωμη σημαία πάνω από το Κόκκινο Φρούριο, το οποίο έγινε σύμβολο της αποχώρησης των Βρετανών αποικιοκρατών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...