Πούτιν: Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου

«Αυτές οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με γυναίκες, πληρώματα αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Δήλωσε ακόμα ότι δεν υπάρχουν σχέδια για εισαγωγή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία και πως τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας τέθηκαν σε ειδικό καθεστώς μετά τις δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρους. «Η Βρετανίδα υπουργός ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στη σύγκρουση, εξαιτίας της οποίας αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή οι δυνάμεις αποτροπής», είπε ο Βλ. Πούτιν.

Για την Ουκρανία δήλωσε ότι στόχος είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίση της χώρας και κατηγόρησε νεοναζιστικές ομάδες πως στο Χάρκοβο κρατούν πάνω από 6.000 άμαχους στον σιδηροδρομικό σταθμό σαν ανθρώπινη ασπίδα. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ήθελε να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ, πως η Ουκρανία έχει πυρηνικές δυνατότητες και πως αν αποκτούσε πυρηνικά όπλα η Ρωσία θα είχε ένα πιστόλι στον κρόταφο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ανέφερε ακόμα πως η Ρωσία θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δηλώνοντας πως «θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας».

Ανάρτηση των «New York Times» -που έως τώρα δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή- αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνάντηση στη Μόσχα το Σάββατο είπε πως η Ουκρανία μπορεί να χάσει την κρατική της υπόσταση και ότι για αυτό θα φταίει η ηγεσία της.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...