Πούτιν: Οι πρόσθετες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο στοχεύουν στην παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όλη η φασαρία για τις πρόσθετες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο έχει ως μοναδικό στόχο να παρατείνει την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα.

«Κατά την άποψή μου, όλη αυτή η φασαρία για τις πρόσθετες παραδόσεις όπλων έχει ως μοναδικό στόχο να παρατείνει την ένοπλη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε ο Πούτιν σε απόσπασμα της συνέντευξής του στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν στην εκπομπή Vesti Nedeli (Ειδήσεις της εβδομάδας) στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 σήμερα Κυριακή.

«Οι παραδόσεις αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης στην Ουκρανία δεν αλλάζουν τίποτα αφού το Κίεβο είχε προηγουμένως οπλισμό αντίστοιχο, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αυτού του βεληνεκούς και απλά αναπληρώνει το απόθεμά του», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης απάντησε στο ερώτημα για τις παραδόσεις. «Όλα αυτά είναι συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και ο ουκρανικός στρατός λειτουργεί παρόμοια συστήματα πυραύλων Grad, Smerch και Uragan κατασκευασμένα από τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία».

Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι το βεληνεκές «εξαρτάται από πυραύλους που χρησιμοποιούνται και όχι από το ίδιο το σύστημα. Το ίδιο ισχύει για τα συστήματα πυραύλων Grad, Uragan και Smerch για τα οποία μίλησα. Έχουν επίσης εμβέλεια 40-70 χλμ και δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε αυτό».

«Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι παραδόσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες μπορούν να σχετίζονται μόνο με την πρόθεση να βοηθήσουν το Κίεβο να αναπληρώσει τις απώλειες του μαχητικού υλικού του», είπε ο Πούτιν.

«Εάν παραδοθούν πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, η Ρωσία θα βγάλει συμπεράσματα και θα χτυπήσει σε εγκαταστάσεις που επί του παρόντος παραμένουν ανεπηρέαστες. Εάν τώρα πρόκειται για προμήθεια ρουκετών, θα βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό και θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας για να χτυπήσουμε εκείνες τις εγκαταστάσεις στις οποίες δεν έχουμε επιτεθεί μέχρι στιγμής», προειδοποίησε ο αρχηγός του κράτους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...