Πούτιν: Ολοκληρώνονται οι δοκιμές του νέου συστήματος S-500

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πως σύντομα ολοκληρώνονται με επιτυχία οι δοκιμές του νέου αντιαεροπορικού συστήματος S-500, στο άνοιγμα της συνεδρίασης μεταξύ της ηγεσίας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Πρόσθεσε ότι «τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 έχουν ενσωματωθεί σε βαθμό 70% του συνόλου των μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι S-500 των οποίων οι δοκιμές ολοκληρώνονται με επιτυχία, θα ακολουθήσουν σύντομα».

Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι, «τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και ο πιο προηγμένος στρατιωτικός εξοπλισμός παραδίδονται με εντατικούς ρυθμούς, στον Στρατό Ξηράς αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ακόμα η δύναμη πυρός της πυρηνικής τριάδας έχει αναβαθμιστεί, καθώς επίσης οι ναυτικές δυνάμεις μας έχουν ενισχυθεί με κύριες μονάδες επιφανείας που μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους Kalibr.» Όπως πρόσθεσε, οι υπερηχητικοί πύραυλοι Tsirkon βρίσκονται και αυτοί στο τελικό στάδιο δοκιμών.

Πηγή: TASS

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...