Πούτιν: Πρόκληση οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα μας

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι «μία επικίνδυνη πρόκληση».«Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πραγματοποιούν απρογραμμάτιστες, θέλω να το υπογραμμίσω, απρογραμμάτιστες ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Πούτιν.Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ανάρμοστο για το ΝΑΤΟ να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε ισχυρισμούς πως η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι πρόκειται για καθαρή «καταστροφολογία».Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε και τη μεταναστευτική κρίση που εκτυλίσσεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την κατάσταση.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα ως πρόκληση για να τονώσει τις εντάσεις και να ακολουθήσει μία «πολιτική περιορισμού» της Ρωσίας.Προσφάτως, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις ασκήσεις «αποσταθεροποιητικές» και «επικίνδυνες», ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε πως στέλνοντας τα πλοία της στην περιοχή κοντά στα ρωσικά σύνορα, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ωθήσει τις παράκτιες χώρες σε συγκρουσιακές πολιτικές. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή, σε ένα 24ωρο τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν έξι πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Η ένταση της εναέριας αναγνώρισης του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Μαύρη Θάλασσα εξακολουθεί να αυξάνεται. Την τελευταία ημέρα, τα ραντάρ των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων της Ρωσικής αεράμυνας, εντόπισαν και συνόδευσαν έξι πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...