Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη του Ερντογάν στα Βαρώσια

Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος – Πηγή: Twitter

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τουρκοκύπριους που ζουν στα κατεχόμενα. Ο Τούρκος πρόεδρος συνοδευόταν από τον νεοεκλεγέντα Ερσίν Τατάρ.

Κατά την ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα Βαρώσια λέγοντας ότι το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα. Για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια», με το Oruc Reis την ίδια μέρα να πλησιάζει εγγύτερα των 12 ν.μ τη Ρόδο και να πλέει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ δήλωσε: «Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του».

Η επίσκεψη που αποτελεί ακόμη μία πρόκληση της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της αυτοαποκαλούμενης και μη αναγνωρισμένης διεθνώς «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ χαρακτήρισε πρωτοφανή πρόκληση την επίσκεψη του Ερντογάν ανήμερα της “επετείου” της παράνομης ανακήρυξης της τουρκοκυπριακής οντότητας στα κατεχόμενα από το 1974 εδάφη της Κύπρου.

Δείτε ακόμα...