«Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»: Μηχανισμός σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών

Κώστας Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Κώστας Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Τις συνέπειες σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών από την προώθηση του «Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού» ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβαση της σε σχετική συζήτηση με τον Επίτροπο D. Reynders στα πλαίσια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε ότι το «Πιστοποιητικό» επιχειρεί να παρακάμψει την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων σε τουρισμό, εμπόριο, μεταφορές κα. Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με φαστ τρακ διαδικασία προωθείτε το “Πιστοποιητικό” που διαιωνίζει το καθεστώς της μη τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών, σε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων. Επιχειρεί να απαλλάξει από κάθε υποχρέωση λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τη θωράκιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, που θεωρούνται “κόστος” από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι δε ενδεικτικό ότι την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού. Πρόκειται συνεπώς για επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών που υλοποιεί την απαίτηση των ομίλων των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού, στο έδαφος σφοδρών ανταγωνισμών με ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, γύρω από τα εμβόλια και τον έλεγχο της ψηφιακής αγοράς. Είμαστε ενάντια στο “Πιστοποιητικό” και γιατί επίσης προστίθεται ένας ακόμη μηχανισμός ψηφιακού φακελώματος με τη μαζική συλλογή, επεξεργασία κι αξιοποίηση ιατρικών κι άλλων δεδομένων από ΕΕ, κράτη, εργοδότες και ομίλους που έρχεται για να μείνει αυτούσιο ή σαν βάση για την όποια παραλλαγή του παραβιάζοντας κατάφωρα θεμελιώδη δικαιώματα των λαών.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...