Πρεσβεία ΗΠΑ: Μήνυμα – πρόκληση για τον ελληνικό λαό

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα
Πηγή: Eurokinissi

Ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, στο μήνυμα της για την Ελληνική Επανάσταση προκαλεί τα αισθήματα του λαού, χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα του ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Edward Everett 1826: «Ο λαός της Ελλάδας δεν είναι αγνώμων απέναντι στους ευεργέτες του. Είμαστε ευγνώμονες προς όσοι με φωνή στεντόρεια δήλωσαν και υποστήριξαν τον αγώνα μας τον επικό».  

Επιδιώκουν, μάταια βέβαια, να μας θυμίσουν ότι τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη, και ανταπόδοση σήμερα!!!

Μπορεί να θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία οι Αμερικανοί, αλλά αυτή είναι αμείλικτη. Πετάγεται σαν τη φωτιά από τις στάχτες που καίει κάθε σκουπίδι νιόφερτο.

Πες το εσύ στους Γιάνκηδες Καπετάν Θοδωρή και εγώ θα το φωνάζω μέχρι να βγει η ψυχή μου:

Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε 

και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, 

βγάλ’ το από τον νου σου.

από επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ

Κυνικοί και αδίστακτοι οι ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών, προκαλούν χωρίς ίχνος σεβασμού, το αίμα  του λαού που χύθηκε χωρίς ανταλλάγματα.

Μας κλείνει το μάτι προκλητικά ο Γιάνκης. 

Θέλει ανταπόδοση, θέλει νέες βάσεις, θέλει συμμετοχή σε νέους πολέμους, θέλει νέους φόνους, θέλει το λαό μας να σέρνεται στα νέα σφαγεία.

Δεν ακυρώνονται οι φονιάδες και οι χασάπηδες των λαών, ούτε για τότε, ούτε για το σήμερα, όσοι λίβελοι και να ειπωθούν. Το αντίθετο, η πάλη για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστές, των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ την Ε.Ε, αποτελεί πεδίο μάχης για το λαό για την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου και αυτό το ξέρουν οι ιμπεριαλιστές.

Η αμαύρωση της τιμής και της αξίας των αγώνων των καπεταναίων της επανάστασης του 1821, όσο και αν οι Γιάνκηδες το επιθυμούν, δεν πρόκειται να την λασπώσουν στο ελάχιστο. 

Το αντίθετο. Μας πεισμώνουν και θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, όσα εμπόδια και αν μας στήνουν.

Μένουμε δυνατοί

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Η Επανάσταση δεν τελειώνει ποτέ, μιας και οι ανάγκες των λαών την θρέφουν και την γεννούν!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...